ARCHIV NOVINEK 2009
V této sezóně jsme se již podruhé zúčastnily závodů, tentokrát to byl stopařský závod "Memoriál Zoltána Bedecse", který se konal v Karviné a startovaly jsme v kategorii IPO3 - pouze stopy. Od rána bylo jasné, že dnes sluníčko neuvidíme, naopak, hned po nástupu začalo velmi intenzivně pršet a hodně se ochladilo, jak se říká "...ani psa by nevyhnal...."..:-)) Jako první začaly stopy dle nižších kategorií, pak pokračovaly poslušnosti a pak teprve nastoupili závodníci dle IPO3. Vylosovaly jsme si číslo 6 a na stopu jsme nastupovaly po jedné hodině odpolední - to čekání je vždycky nejhorší...:-(...pořád dost pršelo..terén byl rozlišný - první a poslední úsek hodně bodláčí a kopřivy, ale to je závod.....Bibi šla moc pěkně, už od nášlapu šla s nízkým nosem, všechny předměty hezky a hned označila, jen malinké zaváhání na druhém lomu, kde si to trochu ověřila...jinak moc hezká stopa - jsem moc spokojená - dnes výborný výsledek - pan rozhodčí Surovec to viděl na 94 bodů a to nám přineslo trochnu nevděčné "bramborové" místo....ale spokojenost - další výborná zkušenost....Pečlivě fotila Vlasta s manželem a navíc dodán i komentář k fotkám.
10.10.2009
V neděli 22.11. jsme nastoupily na zkoušku IPO2. Ráno, když jsme jeli na stopy, sice bylo chladno a mlha, že by se dala krájet... :-), ale hlavně, že nesněží - vždyť je konec listopadu. Jako zatím pokaždé, stopa nám vyšla výborně - Bibule nezaváhala a my nervózně čekaly na poslušnost. S drobnými chybami (ale spokojenost) jsme měly za sebou poslušnost a ještě obrana...na obraně byl sice malý zádrhel ale vše jsme zvládly...(pan rozhodčí měl poznámku, že je Bibi razantní a hodně chtivý obranář....)...takže konečný verdikt zní: máme IPO2!!! Touto zkouškou jsme uzavřely letošní velmi úspěšnou sezónu, jak pracovní, tak výstavní....a teď si užijeme trochu toho odpočinku...pár fotek ze zkoušky je zde.
25.11.2009
Vánoční čas hodně pokročil - budeme zapalovat třetí svíčku na adventním věnci, v troubě voní cukroví a vánoční koledy zní na každém kroku. Chtěla bych popřát všem návštěvníkům našich stránek a jejich čtyřnohým mazlům hlavně zdraví a pohodu o Vánocích a taky v Novém roce 2010 a zároveň dostatek kynologických úspěchů.
12.12.2009
Vanocni pohled
I letos jsme se probojovaly, teda Bibi se probojovala do hodnocení TOP-TEN, tedy do žebříčku nejúspěšnějších BO na výstavách v ČR, který každoročně vyhlašuje klub KCHBO. Loni byla Bibi hodnocena vzhledem ke svému stáří v kategorii mladých a obsadila krásné 5.místo. Letos už to měla mnohem těžší - bojovala totiž už v kategorii dospělích a s tou současně nejlepší výstavní konkurencí (i počet vystavovaných psů se oproti loňskému roku skoro zdvojnásobil). Bibi se letos opět probojovala do nejlepší desítky a obsadila hezké 10.místo a velmi mě těší fakt, že dokáže držet krok i v tak velké konkurenci.
13.12.2009
Díky pozvání naší kamarádky Báry (závodila s Nastym a dcera Maruška s Gaty) jsme se mohly zúčastnit Klubového "Fajn" závodu v Hlučíně. Panovala zde velmi přátelská a pohodová atmosféra. Přihlásily jsme se do kategorie "A" - poslušnost dle ZVV1, kde jsme získaly velmi nádherné ohodnocení 100b. a dále jsme soutěžily v disciplínách - vědomostní test pro psovody :-), test adaptivní inteligence pro psy a přivolání psa na 50m na čas. Přálo nám štěstí a tak jsme po součtu bodů ze všech absolvovaných disciplín s překvapením zjistily, že si z Hlučína odneseme pohár i za celkového vítěze Kategorie A. Za umožnění zúčastnit se těchto závodů a hezké strávení poslední srpnové neděle děkuji organizátorům ZKO Hlučín - Rovniny a "Hovawartím" přátelům :-). Fotky ze závodu najdete zde (fotila Bára a Katka).
30.08.2009
Dnes se konala Klubová výstava CMC (Czech Malinois Club) v Ostravě - Třebovicích. Bylo zde přihlášeno 18 "Maliňáků" - 6 psů a 12 fen. Přihlásily jsme se do třídy pracovní a získaly jsme ocenění - výborná1, CAC. Pan rozhodčí Řehánek nás odměnil i velmi pěkným posudkem, takže máme velkou radost. Výstavy se zúčastnila i jako úplný začátečník Bea Bohemia Atevy - nevlastní sestra ABIBI a musím říct, že si se svým páníčkem vedli výborně. Bea získala ve třídě dorostu - velmi nadějná1. Blahopřejeme a přejeme hodně dalších úspěchů! Klubovým vítězem - pes se stal Bruce Vědusk a nejlepší fenou výstavy byla Dagger de Alphaville Bohemia. Celkovým vítězem této výstavy se stal Bruce Vědusk. Ráno při příjezdu na výstavu sice spadlo pár kapek a nebe vypadalo zlověstně ale jakmile se začalo posuzovat, vyklubalo se sluníčko a počasí se umoudřilo - takže počasí hezky naplánované :-), hezký, útulný areál místa konání a neustále usměvaví organizátoři (organizátorky :-)) výstavy, k tomu ještě výstavní úspěch a na krásný den je zaděláno :-). Fotodokumetaci najdete zde.
05.09.2009
Máme za sebou výstavně náročný ale nadmíru úspěšný víkend. V sobotu jsme se vydaly na mezinárodní výstavu do města Komárom v Maďarsku, které leží na hranicích se Slovenskem. Areál celé výstavy včetně parkovišť byl umístěn do velmi hezkého prostředí místní kulturní památky - "Pevnosti". Kruhy byly hodně prostorné, spousta místa na vyběhání a venčení psů...a počasí bylo taky nádherné. Po vyzvednutí posudkového listu jsme zjistily, že je změna rozhodčích..troška rozčarování, ale nic se nedá dělat..budeme bojovat. Pan maďarský rozhodčí nám udělil krásné ohodnocení V1,CAC,CACIB,BOB....takže první den výsledek na jedničku s hvězdičkou.. :-))...foto zde
V neděli jsme se přesunuly do Rakouska na mezinárodní výstavu v Tullnu. Výstava probíhala v halách (proto prosím omluvte zhoršenou kvalitu fotodokumentace - použitý aparát není dostatečné kvality a nedostatek světla mu dělal velké problémy :-)))..) Od začátku jsme tušily, že dnes to bude hodně težké - konkurence byla veliká - přihlášeno 22 "maliňáků" !!! Paní rozhodčí (byly dvě) posuzovaly dle mého názoru velmi pečlivě ale taky velmi přísně...když jsme ve třídě dostaly titul - byla jsem šťastná, ale říkala jsem si "o nejlepší fenu to bude moc těžké - konkurentka je exteriéračka jak vyšitá :-))....ale podařilo se - nechtělo se mi tomu vůbec věřit a šly jsme do kruhu potřetí o vítěze plemene...tady jsem byla úplně smířená s tím, že to vyhraje pes - většinou to tak bývá, že BOBa vyhrává pes....paní rozhodčí ze švýcarska udělala konfrontaci v pohybu, kde si chtěla udělat konečný úsudek - a my jsme získaly i BOBa....nemohla jsem tomu vůbec uvěřit - je to nádherný výsledek....takže tento víkend byl parádní... :-))))
05.10.2009
Od včerejška se v Bratislavě koná Světová výstava psů. Belgičáci se posuzovali hned první den, pan rozhodčí Thévenon Benoit z Francie nám udělil velmi hezkou známku V2, res.CAC. Celkem bylo přihlášeno 36 maliňáků. Takže si ze Světové výstavy odvážíme velmi hezké ocenění. Foto ze Světovky zde (fotila naše spřízněná duše z Bratislavy - Martina - moc děkuji...:-))
09.10.2009